01.08.2013 16:16

Via Delicia

Manufaktura na zavařování masových lahůdek a plodin všelikých volně i v sadech rostoucích.
Na počátku založení značky Via Delicia byl nález staré knihy z roku 1925 o zavařování, s pečlivými zápisky původní majitelky - zřejmě hospodyně ze statku. Neuvěřitelná bohatost čerstvých surovin od pozdního jara do podzimu a zároveň omezené možnosti uchování potravin ji vedly k využívání tehdy moderní konzervace zavařováním plechovkách a zavařovacích sklenicích. Tím si naši předkové dokázali prodloužit sezónu konzumace plodin až do zimy, nebo do začátku nové sklizně. Některé recepty jsme ponechali v původní podobě, jiné jsme mírně upravili a na dalších ještě pracujeme a dolaďujeme je. Aby byly výrobky co nejvíce autentické, rozhodli jsme se používat i tradiční zavařovací sklo zn. Weck. Některé tvary této značky se skutečně používaly už koncem 19. století.

 

Pečená jablíčka

s máslovým karamelem

Image 0

Rozvar z bezinek

z plodů černého bezu

Image 0

Paštika z divočáka

na červeném víně

Image 0

Jeřabinový džem

z pasírovaných plodů

Image 0

Králičí paštika

 z českých králíků

Image 0

Vepřové maso z udírny

bez dusitanových solí, pouze mírně solené

Image 0

Pampeliškový sirup

Sirup z květů pampelišek

Image 0

Bezový sirup

z květů černého bezu

Image 0

Vepřové maso malé

ve skutečně vlastní šťávě

Image 0

Hrušky s jeřabinami

kompotované v sirupu

Image 0

Borůvkový džem

z lesních borůvek

Image 0

Vepřové maso velké

ve skutečně vlastní šťávě

Image 0

Srnčí paštika

s portským vínem

Image 0

Pravé hřiby

v kořeněném nálevu

Image 0

Černé jeřabiny

v kořeněném sirupu

Image 0

Lišky v nálevu

octovém jemném

Image 0

Šípkový džem

z plodů divoké růže

Image 0

 

—————

Zpět