KAKAOVÉ BOBY

 

Kakaové boby jsou semena kakaovníku pravého, která jsou obsažena v cca 30 cm velkém plodu. 
Kakaové boby  jsou základem pro výrobu kvalitní čokolády. Jsou vhodné i k přímé spotřebě, např. jako oříšky. 

Použití: na výrobu kakaové hmoty a následně čokolády, přímá konzumace, rozdrcené boby je možné použít jako koření na maso a jiné potraviny.

EKVÁDORSKÉ KAKAOVÉ BOBY JSOU TYPICKÉ PRO SVOJE VÝJIMEČNÉ AROMA MAJÍ MNOHO BLAHODÁRNÝCH ÚČINKŮ !


 

 

 

 

 

 

 

KAKAOVÝ PRÁŠEK

-  je produkt, který vzniká lisováním kakaové hmoty. Při tomto procesu se oddělí kakaové máslo cca 45% a tomu, co zůstane, se říká "kakaový koláč" (torta, Cocoa, cake). 

Kakaový koláč obsahuje 10 až 12 % kakaového másla. Po rozemletí "koláče" vzniká kakaový prášek. 

Použití: pečení (dorty, buchty), na kakaové nápoje, čokoládové výrobky, pro cukráře, pekaře, atd.

Vyzkoušejte také naše výborné FRANKOvyrobené právě z našeho kakaového prášku.


KAKAOVÉ MÁSLO

 - lisováním rozdrcených kakaových bobů, resp. kakaové hmoty, vzniká kakaové máslo.

Kakaové máslo se používá na zjemnění chuti čokolády při její výrobě. Navíc neobsahuje žádný cholesterol a obsahuje méně kalorií oproti běžně používaným tukům. 

Výhodou kakaového másla je jeho odolnost vůči vysokým teplotám (cca 200°C) a je možné jej uchovávat po dobu až pěti let.

 Má velice jemnou čokoládovou chuť a vůni.

Použití:  výroba čokolády, cukrářská výroba,  vaření,  pečení  a smažení, kosmetika, farmacie.


KAKAOVÁ HMOTA - 100% HOŘKÁ ČOKOLÁDA

- vzniká mletím pražených kakaových bobů ve speciálních mlýnech, obsahuje cca 53% kakaového másla. Kakaová hmota je základní surovinou pro výrobu kvalitní čokolády. 

Použití: k přímé konzumaci, bývá označována jako tzv. "100% čokoláda". Jinak je vhodná k pečení a vaření nejen sladkých pokrmů.

 


KAKAOVÉ SLUPKY

- jsou křehké osemení, které se odděluje při procesu drcení upražených bobů. 

Použití: k přípravě nápoje "čaje" velmi jemné chuti. Kakaové slupky se dají použít i v péči o tělo, při jejich rozemletí vznikne prášek, který se používá jako tělový peeling. 


TŘTINOVÁ ŠŤÁVA PANELA BIO

- je sladká ztuhlá šťáva z cukrové třtiny. Stejně jako včelí med má zklidňující účinky při nachlazení a podporuje vykašlávání. Je to výborný zdroj energie při vyčerpání a zátěži.

Panela svým vzhledem trošku připomíná hnědý cukr nebo med. Nemá ovšem s rafinovaným cukrem ani medem nic společného.  Na rozdíl od hnědého cukru má panela nesrovnatelně bohatší škálu chutí a hlavně vůní, podobně jako med.  Bez  použití chemických procesů (jako je např. rafinace)  je výsledkem výživově bohatý produkt, který si na rozdíl od bílého cukru uchovává všechny důležité látky, které obsahuje cukrová třtina. Panela obsahuje 5x více minerálních látek než hnědý cukr a 50x více minerálních látek než bílý cukr. 

 

Použití: jako sladidlo do různých nápojů, džusů, čajů, výluhů, čokolády, marmelád, sušenek, dezertů atd.

Vyzkoušejte také naše výborné FRANKOvyrobené z našeho kakaového prášku a slazené právě Panelou.

Námi na bízená panela se pěstuje na polích o malé rozloze v horských čistých oblastech, které mají optimální podmínky pro pěstování cukrové třtiny, což má velmi dobrý vliv na výrobu kvalitní panely na mezinárodní úrovni.

Panela je přirozená potrava, která nahrazuje rafinovaný cukr, obsahuje vysoké procento živin, minerálních látek, vitamínů a bílkovin. Výroba cukru se liší tím, že používá škodlivých chemických látek při rafinaci a tímto procesem se ztrácí minerální látky a vitamíny, které obsahuje cukrová třtina.

V některých zemích bývá nazývána jako bio-cukr, protože je zdravá a 100% organická.

Nutriční složení:

Sacharóza je hlavní složkou panely, s obsahem mezi 75 a 85% hmotnosti (ve vysušeném stavu).  Dále v menší míře obsahuje glukózu a fruktózu.  Obsahuje ve značné míře vitamín A, některé vitamíny skupiny B,  vit.C, vit. D a vit. E. Z minerálních látek jsou nejvíce obsaženy vápník, železo, draslík, fosfor, hořčík, měď, zinek a mangan.

Vlastnosti a použití panely:

Jako sladidlo do různých nápojů, džusů, čajů, výluhů, čokolády, marmelád, sušenek, dezertů atd. Stejně jako včelí med má zklidňující účinky při nachlazení a podporuje vykašlávání. Je to výborný zdroj energie při vyčerpání a zátěži.

Čokolády FRANKO 

 

KÁVA

V našem obchodě můžete zakoupit různé druhy kávy - Olomoucká, Robusta, Arabica, Fair trade káva, čistá plantážní káva z Indie, Ugandy,...


Kakaové produkty, panela, káva

V této kategorii nejsou žádné produkty.