01.07.2013 17:48

Kakaové produkty, PANELA

O produktech

Zabýváme se zpracováním a dovozem všech kakaových produktů z Ekvádoru a dalších přírodních produktů.

Díky tomu, že je Ekvádor náš "druhý domov", máme velkou výhodu, že veškeré produkty, které dovážíme, si sami kontrolujemeA to jak kvalitu, tak všechny nezbytné náležitosti, co k tomu patří (způsob balení, nakládka kontejneru a jiné).

TECHNOLOGIE VÝROBY:


1- sklizeň

2- fermentace

3- třídění

4- mletí bobů
 

5- lisování kakaového másla

 

 

 

KAKAOVÉ BOBY

Kakaové boby jsou semena kakaovníku pravého, která jsou obsažena v cca 30 cm velkém plodu. 
Kakaové boby  jsou základem pro výrobu kvalitní čokolády. Jsou vhodné i k přímé spotřebě, např. jako oříšky. 

Použití: na výrobu kakaové hmoty a následně čokolády, přímá konzumace, rozdrcené boby je možné použít jako koření na maso a jiné potraviny.

EKVÁDORSKÉ KAKAOVÉ BOBY JSOU TYPICKÉ PRO SVOJE VÝJIMEČNÉ AROMA MAJÍ MNOHO BLAHODÁRNÝCH ÚČINKŮ !

          

Nabízíme tyto druhy kakaových bobů:

1) CCN-51 "Coleccion Castro Naranjal"
- je to klon odrůdy Arriba Nacional. Jedná se o vyšlechtěné kakao, odolné proti plísním a nemocem. Boby jsou větší a úhlednější. Stromy CCN-51 jsou menší, např. jako zákrsky jablek, u odrůdy ASS jsou stromy velké jako jabloně.

2) ASS
- zone:   Macache, Los Rios
V této provincii najdeme spoustu přítoků řek pramenících v horách (Andy). Toto ve spojení s geografickými rysy této oblasti dělá z provincie Los Ríos ráj pro pěstitele kakaa. Kakao Los Ríos má lahodnou vyváženou chut´.

- zone: Chone, Manabi
Jedná se o velmi suchou oblast s nízkými srážkami po celý rok,přesto je chut´kakaa z Manabi jemná a krémová.

Balení bobů: pytel 69 kg (pro velkoobchody a výrobce), luxusní dóza 500 g nebo menší množství navážené v sáčcích (pro konečné spotřebitele).


KAKAOVÝ PRÁŠEK

-  je produkt, který vzniká lisováním kakaové hmoty. Při tomto procesu se oddělí kakaové máslo cca 45% a tomu, co zůstane, se říká "kakaový koláč" (torta, Cocoa, cake). 

Kakaový koláč obsahuje 10 až 12 % kakaového másla. Po rozemletí "koláče" vzniká kakaový prášek. 

Použití: pečení (dorty, buchty), na kakaové nápoje, čokoládové výrobky, pro cukráře, pekaře, atd.

Vyzkoušejte také naše výborné FRANKOvyrobené právě z našeho kakaového prášku.

Balení: pytel 25 kg (pro výrobce a velkoobchody), navážený v menším množství (koncový zákazníci)


KAKAOVÉ MÁSLO

 - lisováním rozdrcených kakaových bobů, resp. kakaové hmoty, vzniká kakaové máslo.

Kakaové máslo se používá na zjemnění chuti čokolády při její výrobě. Navíc neobsahuje žádný cholesterol a obsahuje méně kalorií oproti běžně používaným tukům. 

Výhodou kakaového másla je jeho odolnost vůči vysokým teplotám (cca 200°C) a je možné jej uchovávat po dobu až pěti let.

 Má velice jemnou čokoládovou chuť a vůni.

Použití:  výroba čokolády, cukrářská výroba,  vaření,  pečení  a smažení, kosmetika, farmacie.

Balení: kvádr balený v kartonu 25 kg (rozměr kartonu 26 x 30 x 40 cm) pro výrobce a velkoobchody nebo luxusní dóza 500 g ve zlomcích nebo navážené zlomky v menším množství.


KAKAOVÁ HMOTA - 100% HOŘKÁ ČOKOLÁDA

- vzniká mletím pražených kakaových bobů ve speciálních mlýnech, obsahuje cca 53% kakaového másla. Kakaová hmota je základní surovinou pro výrobu kvalitní čokolády. 

Použití: k přímé konzumaci, bývá označována jako tzv. "100% čokoláda". Jinak je vhodná k pečení a vaření nejen sladkých pokrmů.

Balení: zlomky hmoty v pytli  25 kg, v dóze 500 g nebo navážené v sáčcích.



KAKAOVÉ SLUPKY

- jsou křehké osemení, které se odděluje při procesu drcení upražených bobů. 

Použití: k přípravě nápoje "čaje" velmi jemné chuti. Kakaové slupky se dají použít i v péči o tělo, při jejich rozemletí vznikne prášek, který se používá jako tělový peeling. 

Balení: pytel 30 kg (pro velkoobchody), menší balení v sáčcích (pro koncové zákazníky).

 


TŘTINOVÁ ŠŤÁVA PANELA BIO

- je sladká ztuhlá šťáva z cukrové třtiny. Stejně jako včelí med má zklidňující účinky při nachlazení a podporuje vykašlávání. Je to výborný zdroj energie při vyčerpání a zátěži.

Panela svým vzhledem trošku připomíná hnědý cukr nebo med. Nemá ovšem s rafinovaným cukrem ani medem nic společného.  Na rozdíl od hnědého cukru má panela nesrovnatelně bohatší škálu chutí a hlavně vůní, podobně jako med.  Bez  použití chemických procesů (jako je např. rafinace)  je výsledkem výživově bohatý produkt, který si na rozdíl od bílého cukru uchovává všechny důležité látky, které obsahuje cukrová třtina. Panela obsahuje 5x více minerálních látek než hnědý cukr a 50x více minerálních látek než bílý cukr. 

Použití: jako sladidlo do různých nápojů, džusů, čajů, výluhů, čokolády, marmelád, sušenek, dezertů atd.

Vyzkoušejte také naše výborné FRANKOvyrobené z našeho kakaového prášku a slazené právě Panelou.

Balení:  pytel 50 kg, originál balený sáček 500 g nebo navážené menší množství v sáčcích.
 

Výroba Panely:

Proces výroby panely začíná  odšťavněním nasekaných stébel cukrové třtiny. Džus, který vymačkají z třtinových lodyh, se nazývá guarapo. Sladká tekutina krásně a intenzivně voní . Odpařováním vody a čířením, kdy se přeléváním odstraňují pevné částice, se tak třtinová šťáva postupně mění v panelu hustou šťávu, která postupně tuhne do pevného stavu.  Poté se drtí (granuluje) a balí.

Panela je známá též pod názvy raspadura, chancaca, piloncillo, panocha, penuche, mascobado, azúcar de turbinado, jaggery, gur, rapadura, papelillo, empanizao.

! Video o výrobě třtinové šťávy můžete shlédnout v Galerii, ZDE: http://kakaoveprodukty.cz/galerie-a57

certifikát (životní prostředí certifikát BIO

Něco málo z historie a geografie:

 Panela je známá 8000 let a původně pochází z Indie. Kolem roku 1570 ji Španělé přivezli  na americký kontinent. Mezi největší producenty panely na světě  patří Indie, Pákistán, Indonésie, Austrálie a několik jihoamerických zemí. 

Ekvádor je výjimečná zóna pro pěstování řady produktů, ze kterých je možno vyrábět nekonečný počet alternativních potravin. To je  i případ panely,  která má v této zemi více než 80letou tradici výroby a  stále se zvyšuje její poptávka podle požadavků národní a mezinárodní populace konzumovat  100% přírodní a výživově bohaté produkty.

Námi nabízená panela se pěstuje na polích o malé rozloze v horských čistých oblastech, které mají optimální podmínky pro pěstování cukrové třtiny, což má velmi dobrý vliv na výrobu kvalitní panely na mezinárodní úrovni.

Panela je přirozená potrava, která nahrazuje rafinovaný cukr, obsahuje vysoké procento živin, minerálních látek, vitamínů a bílkovin. Výroba cukru se liší tím, že používá škodlivých chemických látek při rafinaci a tímto procesem se ztrácí minerální látky a vitamíny, které obsahuje cukrová třtina.

Existují záznamy ve starověkém lékařství, že panela čistí krev, zabraňuje revmatickým potížím, je velmi výživná a je cenným přírodním zdrojem energie.

V některých zemích bývá nazývána jako bio-cukr, protože je zdravá a 100% organická.

Nutriční složení:

Sacharóza je hlavní složkou panely, s obsahem mezi 75 a 85% hmotnosti (ve vysušeném stavu).  Dále v menší míře obsahuje glukózu a fruktózu.  Obsahuje ve značné míře vitamín A, některé vitamíny skupiny B,  vit.C, vit. D a vit. E. Z minerálních látek jsou nejvíce obsaženy vápník, železo, draslík, fosfor, hořčík, měď, zinek a mangan.

Vlastnosti a použití panely:

Jako sladidlo do různých nápojů, džusů, čajů, výluhů, čokolády, marmelád, sušenek, dezertů atd. Stejně jako včelí med má zklidňující účinky při nachlazení a podporuje vykašlávání. Je to výborný zdroj energie při vyčerpání a zátěži.

 

—————

Zpět