Čaje
V našem obchodě Vám nabízíme čaje značky Milota (různé druhy) a také Matcha tea - jemně mletý BIO zelený čaj
Matcha Tea - Zelený král mezi čaji
Matcha pomáhá ku zdraví
- Matcha pomáhá uklidnit mysl. Zvyšuje soustředění, paměť a zlepšuje náladu díky tomu, že je bohatý na ojedinělou aminokyselinu L-theanine.
- Matcha je ideální pro diabetiky. Katechiny, které Matcha obsahuje doukážou zablokovat enzymy rozbíjející komplexní sloučeniny na cukry. Díky tomu Matcha snižuje hladinu glukózy v krvi. Samotný Matcha neobsahuje žádny cukr, čili jeho glykemický index je nulový. Za to v jednom šálku Matcha čaje najdeme až 3 gramy vlákniny.
- Dvě porce Matcha čaje zajistí dostatečný přísun důležitých antioxidantů, které tělo potřebuje.
- Matcha podporuje schopnost spalovat jídlo 4x rychleji než za normálního stavu.
- Matcha obsahuje jedinečnou a silnou skupinu antioxidantů známé jako katechiny. Díky tomu Matcha zpomaluje vstřebávání tuků a tedy nárůst tělesné hmotnosti.
Pěstování Matchi
Roste pouze na zastíněných polích. Čtyři týdny před sklizní se pole úplně zastíní. Pokud je Matcha ve tmě, kompenzuje nedostatek světla zvýšenou produkcí chlorofylu, díky které mají listy typickou smaragdově zelenou barvu a jsou mnohem bohatší na aminokyseliny.
Sběr čaje
Probíhá na začátku května a to výhradně ručně. Ihned po sběru jsou listy přeneseny do továrny Aracha. Zde začíná dlouhá cesta přeměny surových listů na absolutně jemný prášek.
Zpracování čaje
Nejdříve listy projdou parou. Horká pára zabrání fermentaci, udrží listy čerstvé a zajistí, aby veškeré živiny v čaji zůstaly. Poté se listy usuší. Když listy projdou touto fází, jejich hmotnost se sníží téměř na pětinu. V této fázi nazýváme čaj „Aracha“, což se dá volně přeložit jako surový čaj.
Další fází je selekce čaje Aracha. Listy přicházejí v různé kvalitě a právě proto je potřebná kategorizace. Odborníci posuzují barvu, kvalitu a chuť čaje.
Finální čaj je směsí různých odrůd a ústí do konzistentní kvality po celý rok. Na závěr probíhá proces odstranění stopek, větviček a dalších nechtěných částí tak, aby výsledným produktem byla ta nejjemnější a nejčistší dužina z čajové rostliny. Ta je následně rozkrájená na stejné kusy a vzniká čaj „Tencha“.
Mletí čaje Matcha
Posledním krokem ve výrobě matcha čaje je mletí, které probíhá v naprosto hygienických prostorách továrny za pomoci žulových mlýnů. Ty čaj Tencha rozemelou na naprosto jemný prášek. Velikost jednoho zrníčka je 5-10 mikronů, přičemž jeden mikron je miliontina metru. Je to tak jemné, že se prášek doslova rozpouští v ústech. Jeden žulový mlýn semele pouze 30-40 gramů čaje za hodinu a i v 21. století pouze tato technika zaručí, že si čaj po čas výroby zachová svou ojedinělou chuť, barvu a aroma.
Míchání rozdílných tříd čajových listů je jedním z nejdůležitějších procesů pro zajištění prvotřídní kvality čajů. Výroba čajové směsi je nevyhnutelná pro dosažení rozdílných kvalit Matcha čaje. Existuje více jak 10 různých tříd kvality, které se od sebe odlišují jednak v barvě, chuti a vůni. Matchu nejvyšší kvality lze rozpoznat díky uklidňující zelené barvě a vůni, která by měla být jemná a zároveň sladká. Aby byla směs perfektní, tak je zapotřebí posouzení opravdového mistra, který se řídí dle přísných kritérií.
- mírné zezelenání kůže není na závadu :-) :-) (zdroj: www.matchatea.cz)
Čaje
V této kategorii nejsou žádné produkty.
@
google-site-verification=dTPfqy6d0WxDp265Y4U7Fu_u7pSBDfxgAc29IbUTiaQ
- Čaje
- Dárkové balíčky
- Tvarůžky
- Mléčné výrobky
- Kozí výrobky
- Ovčí výrobky
- Maso a masné výrobky
- Mošty
- Nápoje
- Pečivo
- Kakaové produkty, panela, káva
- Aronie
- Kečupy, hořčice, ...
- Těstoviny
- Med, povidla a jiné sladkosti
- Oleje
- Zdravé mlsání
- Spižírna Via Delicia
- Ovoce, zelenina, koření, čaje
- Kynuté knedlíky
Kontakt
To pravé z HANÉ i odjinudÚzká 2
Olomouc
77900
Ing. Svata Bukvová 777365585
Obchůdek 733741429
topravezhane@seznam.cz